Amstel

BUSINESS

Park

Amstel

BUSINESS

Park

Bedrijventerrein Amstel Business Park Zuid is volop in beweging.

 

Het gebied lag eerst nog als werkgebied aan de rand van Amsterdam, maar woningbouw vanuit Overamstel komt steeds dichterbij en het karakter van het gebied verandert met meer levendigheid op straat. G-Star, BMW en Zuidpark liggen er op zichtlocaties aan de A10.

WAAROM ZELF BOUWEN

Vanuit uit onze eigen wens om echt een kantoorruimte zo te ontwerpen zoals we deze zelf graag zouden gebruiken, met daarbij de kans om een volledig energie-neutrale werkomgeving te creëren, zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid om zelf een werkplek te maken.

 

Toen we dan ook via de Stadsloods in maart 2017 de oproep zagen voor de zelfbouwkavels zijn we direct in actie gekomen. We willen nogmaals benadrukken dat wij niet via de social media campagne op dit idee zijn gekomen, maar dat we daarvoor al onze interesse hadden getoond.

Het lijkt ons echt de perfecte mogelijkheid om een werkplek te maken waar mensen graag komen werken, die voldoet aan alle eisen van deze tijd en waar we ook de komende jaren ons bedrijf verder kunnen uitbouwen.

 

Onze voorkeur gaat uit naar Kavel 2.1, en daarna naar Kavel 2.2, waarbij we graag samen met de toekomstige buren willen optrekken om samen 1 ontwerp uit te werken. Daarmee denken we de mooiste kopgevel te kunnen ontwerpen met de maximale parkeeroplossing.

 

OVER ONS

Rutger

 
Rutger woont in Amsterdam en wil ook in de toekomst graag in Amsterdam blijven wonen met zijn vriendin, Valerie en twee, kinderen, Jackie en Vigo.

 

Momenteel is Rutger privé bezig met het bouwen van een nieuwe woning op een van de door de Gemeente Amsterdam uitgegeven zelfbouwkavel in het Amstelkwartier. De bouw zal in juni beginnen en naar verwachting 12 maanden in beslag nemen​.

 
Michael woont ook in Amsterdam en wil net als Rutger graag met zijn gezin, Natalie en James in Amsterdam blijven wonen. In 2015 heeft hij zijn woning in Amsterdam Oost volledig gerenoveerd tot en met de fundering.

 

Naast hun onderneming hebben Rutger en Michael inmiddels behoorlijke ervaring in de bouw en ontwikkeling en hebben zij een goed netwerk van betrouwbare mensen om zich heen gecreëerd.

 
Rutger Tijkotte & Michael Croll

Rutger en Michael kennen elkaar sinds 2001 van hun studietijd in Amsterdam. Rutger heeft Economie gestudeerd aan de UvA en Michael Bedrijfseconomie aan de HvA. Tijdens hun studie hebben Rutger en Michael hun eerste bedrijf opgezet met de handel in oude reddingssloepen voor de pleziervaart in Amsterdam. Nadat Rutger zijn studie had afgerond is hij in 2007 begonnen aan een traineeship bij de ING Bank en heeft hij uiteindelijk tot half 2011 gewerkt bij ING Corporate Finance. Michael heeft na zijn studie een recruitmentbedrijf gehad, Talentree, dat zich richtte op zinvolle bijbanen en starters. Nadat Michael dit begin 2011 verkocht, en Rutger tot de conclusie was gekomen dat hij zichzelf niet nog 35 jaar bij een bank zag werken, zijn ze samen Het Nieuwe VvE Beheer en Sirimedia begonnen.

WAT WE DOEN

"De ontwikkelaar van VvE Beheer en Huurmanagement software voor VvE Beheerders en vastgoed beheerders."

Lees verder

"Software met een focus op de (printed) media en digital publishing oplossingen met een blik op de toekomst."

Lees verder

"Consultancy voor implementatie van e-Commerce en CRM platformen voor het MKB."

Lees verder

 

WERKZAAMHEDEN

Slim Bouwen

Ons ideaal is om vooral “slim” te bouwen. Dat wil zeggen dat we vanaf het eerste moment graag +/- de maximale m3 willen bouwen maar mogelijk niet direct het volledige toegestaan aantal BVO’s. Door dit op een intelligente manier te doen willen we wel voorzien op de groei van onze eigen business en eventueel ook op de groeiende vraag naar ruimtes in deze omgeving.

 

Naast onze eigen ondernemingen HNVB, Sirimedia en BFF willen wij graag investeren in een ruimte voor startende ondernemers en ZZP’ers in de creatieve sector en innovatieve oplossingen voor de bouw en ontwikkeling. Deze mensen moeten voor een laag bedrag een vaste plek kunnen krijgen waarbij er mogelijke kruisbestuiving ontstaat.

Creative Building Labs

 

Een voorbeeld hiervan is de Broedplaats in het Volkshotel waar veel creatieve bedrijfjes zitten in de media richting. Wij zien iets dergelijks ook voor ons maar dan voor de bouwsector. Dit mogen architecten zijn maar bijvoorbeeld ook mensen die werken aan een innovatieve oplossing voor woningen. Hiervoor hebben al diverse geïnteresseerden zich hebben gemeld.

 

Tot slot zouden we met het oog op de groei een gedeelte willen verhuren aan een architectenbureau. Enerzijds omdat wij dit voor HNVB tot mogelijke kruisbestuiving kan leiden maar anderzijds ook omdat we verwachten dat dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van creatieve werkruimte.

VERDELING M2

PARKEEROPLOSSING

 Onze voorkeur ligt bij kavel 2.1 en daarna bij 2.2. Zowel de buitenkant als de parkeeroplossing zouden we graag samen met de eigenaar van het andere kavel willen afstemmen (dus 2.1 of 2.2). Wat betreft de parkeeroplossing zou momenteel onze voorkeur hebben om een doorrijmogelijkheid te maken van kavel 2.1 naar 2.2 waarbij auto’s kunnen inrijden aan de korte zijde van kavel 2.1 en uit kunnen rijden bij kavel 2.2 en waarbij dan aan één kant schuin geparkeerd kan worden.  Hierbij verwachten we ongeveer 10 parkeerplaatsen per kavel te kunnen realiseren.

Dit is ruim voldoende parkeermogelijkheid in gedeelte van het gebouw dat anders erg donker is. Van deze 10 parkeerplekken worden er 3 gebruikt voor ‘pool auto’s’, wat de noodzaak op parkeerplekken verder vermindert. Zeker met de goede OV verbindingen, zien wij geen noodzaak om meer plekken te realiseren.

VOORKEUR

 
 
 

Onze voorkeurskavels zijn als volgt:

  • Eerste voorkeur: Kavels PB-2.1 

  • Tweede voorkeur: Kavels PB-2.2

Onze voorkeur gaat uit naar Kavel 2.1, en daarna naar Kavel 2.2, waarbij we graag samen met de toekomstige buren willen optrekken om samen 1 ontwerp uit te werken. Daarmee denken we de mooiste kopgevel te kunnen ontwerpen met de maximale parkeeroplossing.

 

Mocht dit niet wenselijk zijn vanuit de andere partij zullen wij mogelijk een andere geautomatiseerde parkeeroplossing implementeren.

 
 

Prinsengracht 148-H

1015 EB Amsterdam

E: support@hnvb.nl

T: 020-520 3960